Becherovka dostala stylové kanceláře

I tradice potřebuje občas nový kabát

Pokud chceme zahraničním přátelům přivézt kousek naší domoviny, často sáhneme po zelenomodré láhvi s bylinným likérem. Becherovka je, hned po pivu, tekutým pokladem Česka. Její receptura je už více než 200 let stejná, kanceláře se ale měnit musí. Podívejte se, jaké si Becherovka nadělila kanceláře!

Hrdost a tradice

Původní nevýrazné zázemí se k firmě Becherovka, která je součástí skupiny Pernod Ricard, nehodilo. Nové kanceláře, které jsou umístěné v nedávno dokončeném Centru Stromovka musely na první pohled říkat: tady je Becherovo!

Pernod Ricard, jehož je Becherovka součástí, je jeden z největších výrobců lihovin na světě. Reprezentativní kanceláře s na první pohled jasným i prvky jsou nutností.

„V tomto ohledu byla rozhodující spolupráce s brand managery jednotlivých značek, které firma zastupuje a na českém trhu distribuuje. Ti nám pomohli dotvořit design. V zasedacích místnostech se tak zaměstnanci i návštěvníci setkávají s barevným pojetím typickým pro značky jako je Becherovka, Jameson, Beefeater nebo Havana Club,“ charakterizuje prostory architekt Jakub Seči ze společnosti CAPEXUS.

Právě CAPEXUS navrhl a realizoval prostory formou design & build, kdy návrh, realizace a dodávka interiéru na klíč spadá pod jednoho partnera.

Becherovka nezapomíná na své kořeny

Protože Becherovka klade velký důraz na české tradice, jsou kanceláře převážně vybavené nábytkem tuzemských značek. Proto tu nechybí ikonické židle známé značky TON z masivního ohýbaného dřeva. Další atypický nábytek, například dřevěný recepční pult či originální bar, dodával přímo CAPEXUS.

“Na nové adrese v Centru Stromovka jsme mysleli hlavně na pohodlí a spokojenost našich zaměstnanců. Pojízdné stěny, díky kterým se dá prostor různě dělit, a coworkingové zóny podporují dynamické pracovní prostředí. Jednoduchý prostor podtrhuje naše DNA, historii i to, co dnes děláme,“ říká Lenka Zavadilová, Back Office manažerka ve společnosti Jan Becher Pernod Ricard.

Celé prostory jsou prosvětlené a dominují jim industriální prvky. Architekti využili pohledový beton a stop nechali otevřený. Odhalené materiály v kombinaci s dřevěným vybavením, skleněnými příčkami a barevnými detaily vytváří příjemnou atmosféru pro práci, pořádání pracovních schůzek v konferenčních místnostech nebo relaxaci.

 


Autor architektonického řešení: CAPEXUS

Rok realizace: 2020

Fotografie: Petr Andrlík

CAPEXUS

CAPEXUS zjišťuje pro své klienty komplexní design & build služby sledující poslední trendy na poli architektury, technologií budov, prostorového uspořádání, change managementu a interiérového vybavení. Ročně CAPEXUS realizuje více než 130 000 m2 prostor.

Podívejte se na další krásné realizace:

Rodinný dům Průhonice od Ateliéru Kunc architects

Loft s industriálním dotekem

Kanceláře Deloitte

Odvážně minimalistický byt od COLLARCH

Byt Marina

Kanceláře Philip Morris International

Každý týden články ARCHIZOOM
do Vašeho mailu.
Registrujte se

NAHORU