Kanceláře Philip Morris International

Inovace produktu i kanceláří

Philip Morris

Se změnou tváře Philip Morris přišly i nové kanceláře. Inovace klíčového produktu změnila Philip Morris v technologickou společnost a dosavadní kanceláře už nadále nedorážely nový způsob smýšlení a stylu práce. Moderní kanceláře jim navrhl ateliér Kunc Architects.

Rekonstrukce měla zachovat princip uzavřených kanceláří a zároveň vytvořit otevřený HUB – společenský a reprezentativní prostor. Ten se povedlo vytvořit a slouží jako hlavní komunikační a sociální uzel. HUB je umístěn na největším patře s designově tvarovanou recepcí u vstupního portálu. Otevřený prostor není jen efektní lounge, konají se zde i firemní eventy.

Pro každé setkání

Ústředním prvkem HUBu je dlouhý dřevěný stůl, volné sezení okolo prosklené fasády s výhledem na park na Karlově náměstí a další neformální prostory propojující recepci s hlavní kuchyní. Nachází se zde i IQOS lounge, nové projektové místnosti a různé typy sezení pro krátkodobé jednání a neformální setkávání. Aby mohl být HUB plně funkční, je propojen s navazujícími třemi patry stávajícím schodištěm. To bylo do recepce otevřeno, díky čemuž vznikla zcela nová „vstupní brána“.

Jako na rozhledně

Nový design a funkční řešení dostalo i horní patro, které je řešené jako prosklená kostka. Díky subtilní mobilní příčce s maximálním prosklením nabízí 360° výhled na panorama Prahy. Celé patro je napojeno na terasu a slouží jako multifunkční zóna pro jednání, společenské a celofiremní akce. Designový koncept stojí na otevřeném prostoru a estetice navazující na nový a inovativní produkt Philip Morris – IQOS. Použité materiály, povrchy i nábytek navozují příjemné a přátelské prostředí.

 

Architektonické řešení interiéru: Atelier Kunc architects

Realizace: 2019

Fotografie: Peter Fabo

 

Podívejte se na další unikátní realizace:

Kanceláře Deloitte

Byt Marina

Kanceláře firmy Red Bull

Byt s motorkou

Každý týden články ARCHIZOOM
do Vašeho mailu.
Registrujte se

NAHORU