Salon Bomton Brumlovka v novém

Rekonstrukce interiéru kadeřnictví od Deyl-Šesták-architekti

Salon Bomton se do Centra volnéhu času nastěhoval do prostor určených pro kavárnu. Nová rekonstrukce od architektů Marka Deyla a Jana Šestáka dala kadeřnictví novou a vhodnější dispozici, ale i svěží vizuální stránku. Provozovna nyní zapadá do širšího konceptu salonu Bomton, který si klienti mohli již dříve užívat například v salonu ve Florentinu nebo pasáži Jalta za jejichž přeměnou stojí taktéž Deyl-Šesták-architekti.

Původně se v prostoru nacházelo patro, které salon kapacitně nevyužíval. Architekti se proto rozhodli patro odstranit a celý prostor vizuálně otevřít. Vznikl jeden prostor s kadeřnickými obsluhami, recepcí, mycí zónou i relax zónou se sezením. Odstraněním patra získali architekti větší výškovou proporci, která umožňovala umístění atypického podhledu s dřevěnou strukturou. Ta v interiéru symbolizuje rozevláté vlasy.

Torzo zredukovaného patra nyní slouží jen pro komunikaci mezi hlavním prostorem a dalšími částmi provozovny – manikúrou, pedikúrou a technickou místností. Součástí interiéru je i lehké dřevěné schodiště.

Celý interiér je vizuálně čistý, a to zejména díky použití specifických materiálů a jednotnou barevností. Podlaha je jednolitá a lehce reflexní. Deyl-Šesták-architekti použili i atypické dveře, které zapadají do celkové nálady interiéru. Další atypem je nábytek – ten je buď lakovaný bílý nebo v přírodní dubové dýze.

Kadeřnictví má velmi otevřenou dispozici, hlavním vstupem se klienti salonu dostávají přímo do centra dění. Naproti vstupu je recepce s atypickou šatní skříní a prezentační policí pro produkty. Tento kus nábytku zároveň rozděluje prostor a tvoří tak intimnější prostředí pro mycí křesla, která jsou instalována za recepcí.

Po levé straně od recepce se nachází dřevěné schodiště. Prostor pod schodištěm je využit pro malou kuchyňku s úložnými prostory přidruženou k provozu recepce. Před schodištěm je pak relax zóna s malým sezením se sofa, křesílky a konferenčním stolkem.

Po pravém boku recepce jsou rozmístěny kadeřnické obsluhy se zrcadly a typovým sezením. Interiér je dovršen zázemím s kosmetikou, toaletou pro klienty a místností pro míchání barev.

 


Rekonstrukce salonu Bomton – Brumlovka

Architektonické řešení: Deyl-Šesták-architekti www.deylsestak.cz/

Rok realizace: 2016

Plocha: 192 m2

 

Podívejte se na další krásné realizace:

Becherovka dostala stylové kanceláře

Byt na Břevnově

Byt Josefov od OOOOX

Radikální rekonstrukce od Lukáš Janout Architects

Přístavba rodinného domu v Kojetíně

Každý týden články ARCHIZOOM
do Vašeho mailu.
Registrujte se

NAHORU