Byt Waltrovka od DMAE Architects

Developerský projekt Waltrovka roste v Jinonicích na místě bývalé továrny Walter Motors. Jeden z bytů zakoupil mladý pár, který byt svěřil do rukou architektů z ateliéru DMAE Architects. Vznikl moderní a nadčasový byt vhodný pro městský život, který si ale zachovává soukromí a pohodlí.

Dispozice, která myslí na budoucnost

Prvotním přáním investorů, mladého páru, bylo změnit původní dispozici, tak, aby lépe vyhovovala jejich nárokům a odrážela jejich vyhlídky do budoucna. Ačkoliv pár ještě děti nemá, byt by měl v budoucnu ubytovat až čtyř člennou rodinu. Její součástí je už nyní malý, ale velice živý pejsek.

Klid na odpočinek, prostor pro zábavu

Architekti striktně oddělili denní a noční část bytu. Ložnicová část byla celkově rozšířena o průchozí šatnu a součástí ložnice je i malá koupelna. V bytě se nachází i dva dětské pokoje, které byly dispozičně upraveny a jsou doplněné hlavní koupelnou.

Denní část bytu je naopak propojená v jeden velký společenský prostor. Od vstupní části bytu je oddělen pouze rámovými prosklenými dveřmi. Těmi vejdete do otevřené, černé a minimalistické kuchyně, která končí pultem obraceným k jídelnímu stolu. Zároveň tvoří praktická záda pro elektrické piano – velkou zálibu paní domu. Jídelní část navazuje na obývací pokoj. Chvíle odpočinku si majitelé mohou užít na terase z výhledem do zeleně.

Tóny, které nestárnou

Majitelé si přáli mít byt spíše barevně chladný. Architekti z DMAE proto dali důraz na materiály jako je například pohledový beton a kov v kombinaci s tmavým až černým dřevem. Interiér sjednocuje i podlaha v teplejším odstínu, která prostupuje celým bytem a působí jako prostorově jednotící a spojující prvek. Jako doplňkový materiál bylo zvoleno dřevo v příjemném teplém odstínu s jemnou, ale zřetelnou strukturou.

Doplňky v podobě kožených poutek pro otvírání skříní a výsuvů, jednoduchých a většinou skleněných svítidel, ale i kovových rámových dveří s prosklením dodaly interiéru nádech jemného industriálu s barevným laděním přesně podle přání klienta. V neposlední řadě vše zjemňují šedé tóny textilií, koberců, záclon, závěsů, ale i povlečení manželské postele.


Byt Waltrovka od DMAE

Architektonické řešení: Ing. arch. Pavel Dostál, Lukáš Juřina // DMAE Architects

Rok realizace: 2019

Plocha: 111 m2

Truhlářské atypy: Kapa nábytek

Podlaha: Barkotex

Podívejte se na další krásné realizace:

Becherovka dostala stylové kanceláře

Byt na Břevnově

Byt Josefov od OOOOX

Odvážně minimalistický byt od COLLARCH

Salon Bomton Brumlovka v novém

Každý týden články ARCHIZOOM
do Vašeho mailu.
Registrujte se

NAHORU