Dům sběratele umění od OOOOX

Ateliér OOOOX ukazuje své interiéry rodinného domu sběratele umění. Do detailu promyšlená harmonie umění a prostoru k žití. Podívejte se na další ukázku práce ateliéru OOOOX.

Rekonstrukce domu z 90. let měla vytvořit nový prostor pro umění, jehož milovníkem je majitel domu. Hlavní obytný prostor s dominantním velkým stolem doplňují pečlivě vybrané sběratelské kousky. Dále je do obytného prostoru umístěný dřevem obložený monoblok, ve kterém je prostorná knihovna. Knihovna má pravoúhle rozložené police různých velikostí a její černá matná barva kontrastuje s texturou dřeva i světlou podlahou.

Právě kombinace materiálů, kontrast barev a povrchů vytváří v interiéru neopakovatelnou atmosféru. Prostor zdobí pečlivě vybrané doplňky jako například lampa značky Brokis a starožitné kousky.

Obytný prostor je přirozeně propojený se zahradou, což majitelé oceňují zejména v létě. Dalekohledem můžou pozorovat noční oblohu a v pohodlném křesle si můžou číst dlouho do noci.

Hra světel a stínů

Prolínání exteriéru, ze kterého v průběhu dne dopadá světlo dovnitř a neutrální barevnost pohovky dávají prostor umění. To majitel domu sbírá celý život a předměty, které pro něj mají význam, najdeme i v jeho domě. Obklopil se tím, co má rád.

Betonová stěrka v kuchyni

V kuchyni byla použita šedá betonová stěrka. Dále ji architekti doplnili o dřevěnou dýhu a povrchy s jemným florálním dekorem. Moderním centrum vaření doplňuje vestavěná vinotéka a zapomenout se nesmí u žádné kuchyně na odsávání. To je v podání OOOOX nejen krásné, ale hlavně velmi funkční.

Do klidové části bytu se dostaneme po schodišti s ocelovou a matně lakovanou konstrukcí s výpletem. Dřevo na schodech i podsvícení stupňů opticky zvětšují nástup do patra. V klidové části najdeme ložnici, pracovnu a koupelnu. Ložnice je místo, kde začíná i končí váš den.

Úložné prostory, šatny a skříně jsou velké téma každého obytného prostoru. OOOOX ve vstupní hale navrhli vestavěnou skříň, která je nejen přehledná i prostorná, ale díky svému nasvícení tvoří pozitivní první dojem na hosty i obyvatele domu.

Koupelna v černé

Architekti OOOOX se rozhodně nebojí být odvážní a zvolili kontrastní řešení i v koupelně. Stejně jako v přízemi byla použita textura dýhy a atypické obklady, které na zdi za zrcadlem vytváří 3D efekt. Ten je ale rafinovaný a všimnete si ho až na druhý pohled.


Autoři: Ing. arch. Radka Valová, Ing. arch. Petr Vlach // OOOOX

Fotografie: Kiva Photography

Podívejte se na další krásné realizace:

Becherovka dostala stylové kanceláře

Byt na Břevnově

Byt Josefov od OOOOX

Byt Waltrovka od DMAE Architects

Salon Bomton Brumlovka v novém

Každý týden články ARCHIZOOM
do Vašeho mailu.
Registrujte se

NAHORU