Kanceláře Dentsu

Společná práce ateliéru archicraft a studia Vrtiška & Žák

dentsu archizoom

Mezinárodní společnost Dentsu Aegis Network se už v roce 2015 rozhodla, že chce všechny agentury v rámci této sítě sestěhovat pod jednu střechu, aby mohly rychleji a bez zbytečných prostojů spolupracovat.

Kreativci patří do art čtvrti

V Dentsu se věnují hlavně marketingu a kreativě a bylo jasné, že obyčejný prostor jim stačit nebude. Prvním krokem tak bylo najít vhodný objekt. Stěhování se týkalo více než 300 zaměstnanců a většina existujících pražských objektů byla zkrátka pro tento počet lidí nevhodná. Nakonec ale architekti z ateliéru archicraft přece jen našli. Na Argentinské ulici se právě dokončoval administrativní projekt Art Gen – dvě nové moderní budovy propojené zeleným náměstím. Holešovice jsou navíc kulturním srdcem hlavního města, a proto přesun kreativců z řad Dentsu na toto místo dával smysl.

Schodiště jako symbol

Prvotní návrh počítal s jedním celým patrem. Brzy se ale projekt musel rozšířit o celé další poschodí. Architekti tak přišli s nápadem spojit obě patra velkým schodištěm. Propojit patra v již hotovém developerském projektu si žádalo velkou dávku diplomacie. Schodiště ale dnes stojí a je oblíbeným prvkem i zaměstnanců. Zároveň propojuje obě patra lépe, než jen pouhé výtahy.

„Červené schodiště je mým oblíbeným koutem kanceláře. Tento prvek je vlastně první dominantní věc, kterou člověk zaznamená, když do kanceláří vstoupí“, říká marketingový ředitel Michal Majnuš, který kanceláře využívá každý den.

Masivní schodiště je skvělé i pro společenské události – dá se totiž použít i jako malé hlediště. Pod schody je navíc schován dětský koutek.

Dnešní podoba kanceláří Dentsu je výsledkem spolupráce ateliérů Vrtiška & Žák a archicraft. Kanceláře tak můžete dnes vidět v barevné kombinaci černé, červené a šedé. Studio Vrtiška & Žák si na bedra vzalo hlavně interiérový design, zatímco ateliér archicraft měl na starost design stavebních detailů a konstrukcí a celkovou koordinaci projektu.

Originální recepce i dostatek soukromí

Kromě již zmíněného velkého červeného schodiště, je v kancelářích například i velice nápaditá recepce. Vedení firmy původně chtělo recepcí více, minimálně dvě, aby na každém patře byla jedna. Díky radám architektů je nakonec jen jedna, ale za to prostorná recepce. A protože Dentsu spojuje kreativce, i recepce musí být udělaná jako kreativní prostor. Proto na ní najdete velkou desku s tisícem světelných spínačů, které dávají prostor nejen originálně přivítat návštěvníky, ale například i popřát zaměstnancům hezké Vánoce.

Ve velkých kancelářích nesmí chybět soukromí. V kancelářích Dentsu proto architekti vytvořili, v jinak open-space prostoru bez podhledů, soukromější místnosti a kouty. Díky skvělé práci truhlářů a zámečníků vznikly do prostoru vložené dva druhy boxů. První druh těchto kontejnerů tvoří soukromé kanceláře managementu, druhým typem jsou jednací prostory. Právě ty jsou díky použití korku, heraklitu a filcu odhlučněné. Korek i 4 mm filc navíc dává možnost během jednání či kreativního procesu cokoliv přidělat na zeď. To vše v industriálním obalu! 

Spoluprací ateliéru archicraft a studia Vrtiška & Žák vznikly unikátní dvoupodlažní moderní open-space kanceláře, které dnes slouží pro více než 300 lidí.


Architektonické řešení: ateliér archicraft a studio Vrtiška & Žák

 

Podívejte se na další unikátní realizace:

Kanceláře Philip Morris International

Byt Marina

Jak poznat kopie BARRISOL?

Rekonstrukce bytu ve Vysočanech

Každý týden články ARCHIZOOM
do Vašeho mailu.
Registrujte se

NAHORU